آیا پوست مرغ را بکنیم یا نه؟
آیا پوست مرغ را بکنیم یا نه؟
دكتر مجيد حاجيفرجي، متخصص تغذيه و رژيم درماني و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در اين باره ميگويد: طبعا توصيهها بر اين است كه در طبخ، پوست مرغ مصرف نشود، چرا كه از نظر تغذيهاي، پوست داراي چربي بالايي است و اسيد چرب اشباع و كلسترول بالايي دارد، به همين جهت ميزان كالري بيشتري را نيز ايجاد ميكند. از سويي تصور عامه بر اين است كه تركيباتي در پوست مرغ انباشته است كه منجر به بيماريها ميشود و اختلالات هورموني در زنان و دختران را پديد ميآورد و مساله ديگر، اختلالات سرطاني است كه در درازمدت ايجاد ميشود؛ ولي نگراني متخصصان تغذيه بيشتر بر آنتيبيوتيكهايي است كه به صورت مكمل به جوجههاي در حال رشد تزريق يا خورانده ميشود و در پوست آنها ذخيره ميشود؛ چراكه اين داروها به صورت منظم جهت سالم نگه داشتن آنها، به جوجهها داده ميشود.
اين متخصص تغذيه در ادامه اظهار ميكند: گاه مشاهده شده است كه ترس عامه مردم از وجود هورمون در بدن مرغ و جوجهها بيشتر از وجود آنتيبيوتيكهاست؛ چراكه آنها ميدانند اين هورمونها باعث رويش موهاي زايد در بدن زنان و دختران ميشوند؛ ولي قابل ذكر است كه مرغداريها براي رشد جوجهها به جهت مقرون به صرفه نبودنش، از هورمون استفاده نميكنند.
و همان طور كه گفته شد از داروهاي آنتيبيوتيك استفاده ميكنند.
باربيكيو و خطرات آن
درهر100 گرم گوشت مرغ با پوست، چيزي حدود 16 الي 17 گرم چربي وجود دارد كه اگر آن را با مقدار كالري كه براي هر گرم چربي است محاسبه كنيم، حدود 150 تا 155 كيلوكالري در 100 گرم گوشت به ما چربي ميدهد كه اين طبعا حدود 100 تا 120 گرم كلسترول و 5 گرم چربي اشباع دارد، حال اگر اين ران يا بال را از چربي (پوستش) جدا كنيم اين مقدار چربي به 2/2 گرم چربي در 100 گرم تغيير ميكند.
دكتر حاجي فرجي با اشاره به اين مطلب درخصوص نحوه پخت گوشت به وسيله باربيكيو اظهار ميكند: در اين روش پوست گوشت به صورت خشك درآمده كه بسياري مايل به خوردن آن هستند غافل از اين كه اين پوست خشك شده (مرغ يا ماهي) حدود 46 گرم چربي دارد كه اگر محاسبه شود 415 كيلوكالري فقط از پوست خشك و كبابي به دست ميآيد.
اين عضو هيات علمي ميگويد: ولي مسالهاي كه در طبخ گوشتها در باربيكيو نگرانكننده است تماس مستقيم گوشت با حرارت، زغال و مواد سوزانندهاي است كه به كار ميرود كه خود داراي مواد سمي است و به گوشت منتقل ميشود كه در طول زمان احتمال بروز سرطان را زياد ميكند، پس بهتر است هنگام باربيكيو كردن گوشت، حتيالمقدور آن را از پوستش جدا نكرده و پس از پخت كامل، گوشت را جهت كاهش خطر، از پوستش جدا كنيم.
از آنجا كه در سوخاري كردن نيز بايستي گوشت در روغن غوطهور شود، باز همان عواقب و خطر بروز سرطان، گسترش پيدا ميكند، پس ميتوان روش بخارپز يا آبپز نمودن گوشت را به عنوان كمخطرترين راه پخت ذكر كرد.
آیا پوست مرغ را بکنیم یا نه؟
مطالب مرتبط با مرغ در سایت آشپزی ها :
- روش تهیه خوراک مرغ و برنج رژیمی
- روش تهیه پانکوی ایتالیایی ، مرغ سوخاری رژیمی
- طرز تهیه مرغ و مارچوبه یک غذای رژیمی
- طرز تهیه خوراک مرغ زنجبیلی
- طرز تهیه آبگوشت مرغ با نخود
- طرز تهیه آبگوشت مرغ با لپه
- طرز تهیه خورش انار با مرغ (تصویری)
- دستور پخت گراتن اسفناج و مرغ
- دستور تهیه پاته جگر مرغ
- طرز تهیه کباب کوبیده مرغ و گوشت