طرز تهیه چای مزهدار زمستانی
طرز تهیه چای مزهدار زمستانی
هرچند که نوشندگان راستین چای، افزودن ادویه و مزهها را به چای روا ندانستهاند، ولی این سالها نوشیدنی به همین نام ِ«چای» -شبیه ماسالا چای هندی- به ویژه در بعضی کشورهایی که چای، نوشیدنی نو و وارداتی است، خواهان پیدا کرده که ترکیبی از چای، ادویه و افزودنیهای طعم و بودار است.
فرق چای، همان برگهای خشک ریز و سیاه دَمکشیده و نرم و لطیفی که خستگی درمیکند و تلخی و گسیاش برای بعضی سیریناپذیر است، با آن چای دیگر کیسهای که سالهاست کارخانههای مختلف با شکل و مزههای متنوع تهیه میکنند، این است که مثل روش خودمان باید در قوری دم شود. معمولا تند و تیز است و پر از ادویههای هندی که با برچسبهای تجاری برای آرامش و آسایش توصیه میشود. گاهی هم همراه با شیر یا عسل. آنقدراین مزهها قویاند که در بعضی کشورها یک بدفهمی و اشتباه در مورد چای وجود دارد که این نوشیدنی، خودش از هل و زنجبیل و بقیه ادویهها ساخته شده است.
چای که با همین نام ـ از چین و هند – به ایران رسیده و تبدیل به یکی از نوشیدنیهای داغ زمستانی دوستداشتنی در قهوهخانه و چایخانهها شده، با چند چاشنی که احتمالا برای خیلی از ما دستیافتنی هستند، گاهی گیراتر و خوشمزهتر هم میشود.
در اولین روزهای زمستانی درباره یک نوشیدنی گرمکننده میگوییم به نام چای، با بعضی چاشنیهای گرم و تیز که طعماش را قویتر و آدم را گرمتر میکنند. میگویند ترکیب این ادویهها با چای آرامش هم میآورد و برای درمان بعضی بیماریها مثل سرماخوردگی عالیست.
با این «تهاجم فرهنگی» خوش خط و خال، بیشتر آشنا شویم:
مواد لازم:
– بادیان یا ستاره انیس، میخک، هل سبز، زنجبیل تازه، چوب دارچین، گل محمدی، چای سیاه بیبو
– شیر و عسل (دلبخواه و برای آخرین مرحله)
میزان همه اینها بستگی به سلیقه دارد. کم و زیادیاش و بود و نبودشان. شاید همه اینها با هم برای اولین تجربه کمی سنگین و تیز باشد. اما به نظرم امتحاناش میارزد.
روش آمادهکردن:
برای آماده کردن یک قوری چای مزهدار بهتر است مواد ساعتها خیس بخورند. از شب قبل اگر این کار را بکنیم، چای صبح روز بعد سریع آماده میشود. بهتر است همه این مواد در هاون کمی کوبیده و ساییده شوند (غیر از چای و زنجبیل).
بعد مواد را توی یک ماهیتابه با یک لیوان آب میریزیم. میگذاریم آب بجوشد. بعد از جوشیدن، در ِ ظرف را میگذاریم و اجاق را خاموش میکنیم. صبح روز بعد وقتی عطر مواد درآمد، حلقههای زنجبیل تازه را در همان ظرف میریزیم. دوباره زیرش را روشن میکنیم تا آرام بجوشد.
بعد از چند دقیقه میتوانیم چای را جدا دم کنیم. اما آبی که میخواهیم توی قوری بریزیم باید همین آب باشد. ده دقیقه بعد با همین آب به جوش آمده، برگهای چای دم میکشند.
بعد از دم کشیدن با چایصافکن این مواد را از چای جدا میکنیم. میتوانیم کمی شیر گرم با عسل هم به چای اضافه کنیم.
++++++++
++++++++
++++++++