غذاهای ویژه ماه رمضانکیک و شیرینی

طرز تهیه لقمه قاضی بامیه عربی خوشمزه

اگر از بعضی ها بپرسیم که لقمه قاضی چیست؟ یا طرز تهیه لقمه قاضی چگونه است شاید ندانند و برخی هم فکر می کنند که لقمه قاضی به رشوه یا زیر میزی گفته می شود که به قاضی می دهند ولی در واقع لقمه قاضی یک نوع شیرینی است که کمی شبیه بامیه می باشد. لقمه قاضی در برخی از کشورهای عربی و کشور هندوستان و مصر و جنوب ایران به خصوص بوشهر درست می شود؛ در این مقاله بر آن شدیم تا برای شما مخاطبان گرامی سایت آشپزی ها دستور پخت لقمه قاضی را بیاوریم امیدواریم با طبخ این شیرینی خوشمزه عربی لبخند رضایت روی لبانتان نقش ببندند.

دستور پخت لقمه قاضی

شیرینی لقمه قاضی یا لیگمات دستور پخت های فراوانی دارد و در کشورهای عربی به اسم های زیادی معروف است و هر کسی یک دستور پخت مخصوص به خود را دارد. اصل این شیرینی در قرن سیزدهم میلادی درست شد. در این مقاله بر آن هستیم تا طرز تهیه لقمه قاضی بر اساس یک دستور پخت قدیمی را برایتان بیاوریم.

مواد اولیه لقمه قاضی

آب۱/۲ پیمانه
آرد۱ پیمانه
نمک۱ پنس
شکر۱/۴ قاشق غذا خوری
خمیر مایه۱ قاشق چایخوری
پودر هل۱/۴ قاشق چای خوری
شکر (برای شربت شیرینی)۱ پیمانه
آبلیمو (برای شربت شیرینی)۱/۲ قاشق چای خوری
آب (برای شربت شیرینی)۱ پیمانه
هل (برای شربت شیرینی)۱ حبه
طرز تهیه لقمه قاضی

همچنین ببینید: طرز تهیه زولبیا

مراحل طرز تهیه لقمه قاضی

زمان مورد نیاز: ۱ ساعت.

این مواد اولیه برای تهیه لقمه قاضی برای ۴ نفر کافی است.

  1. تهبه خمیر شیرینی لقمه قاضی

    برای تهیه لقمه قاضی در ظرفی مناسب شکر، نمک، خمیر مایه را با هم مخلوط می کنیم و به کمک همزن دستی یا برقی مواد را هم می زنیم بعد از حدود ۳۰ ثانیه آب را اضافه می کنیم و مجدد شروع به هم زدن می کنیم تا خمیر شل شود و به غلظت ماست همزده  در بیایید یادتان باشد که آب را کم کم اضافه کنید امکان دارد به خاطر نوع آرد مصرفی شما آب بیشتر یا کمتری لازم داشته باشید وقتی به غلظت دلخواه تان رسیدید اضافه کردن آب را متوقف کنید

  2. استراحت دادن خمیر

    بعد از آن که به غلظت دلخواه تان برای خمیر رسیدید موقع استراحت دادن خمیر است برای این کار روی ظرف خمیر را بپوشانید و در دمای اتاق حدود ۹۰ دقیقه به خمیر استراحت بدین

  3. درست کردن شهد شیرینی

    برای آن که شهد این شیرینی خوشمزه را آماده کنیم در قابلمه ای مناسب آب، شکر و هل را با هم مخلوط می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد وقتی که مواد به نقطه جوش رسیدن آبلیمو را اضافه می کنیم و حرارت را از زیاد به متوسط تغییر می دهیم و به مواد حدود ۱۰ دقیقه اجازه جوشیدن می دهیم بعد از حدود ۱۰ دقیقه گاز را خاموش می کنیم و قابلمه را کنار می گذاریم تا خنک شود یادتان باشد که با دمای اتاق اجازه سرد شدن به شهد شیرینی را بدهید.

  4. سرخ کردن خمیر لقمه قاضی

    یک قابلمه مناسب را پر از روغن می کنیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا روغن به آرامی شروع به داغ شدن کند، کنار دستتان قاشق و یک ظرف آب قرار بدهید سپس با دستتان مقدار مناسبی از خمیر را بردارید و با کمک قاشق خمیر را درون روغن داغ شده بیاندازید و با قاشق شروع به این رو و آن رو کردن خمیر کنید تا به آرامی سرخ شود و بعد هم قاشق را در ظرف آب قرار بدهید و دوباره با دستتان مقدار مناسبی از خمیر را بردارید و با کمک قاشق خمیر را درون روغن داغ شده بیاندازید و با قاشق شروع به این رو و آن رو کردن خمیر کنید تا به آرامی سرخ شود و این کار را برای باقیمانده خمیرها هم انجام میدهیم تا تمام شوند رنگ خمیر لقمه قاضی  باید به رنگ طلایی در بیاد برای راحتی کار می توانید از قاشق اسکپ بستنی هم استفاده کنید

  5. سرو نهایی لقمه قاضی

    بعد از آن که تمامی خمیر را به صورت گلوله‌های کوچک در آوردیم و آنها را سرخ کردیم درون ابکشی قرار می دهیم تا روغن اضافی لقمه قاضی گرفته شود بعد از آن که روغن اضافی لقمه قاضی ها گرفته شد آنها را درون قابلمه شهد که سرد شده است قرار می دهیم و این رو آن رو می کنیم تا به خوبی به شهد آغشته شوند بعد از آغشته شدن شیرینی ها به شهد آنها از قابلمه شهد در میاوریم و درون ظرف مورد نظرمان سرو می کنیم.

نکات کلیدی در طرز تهیه لقمه قاضی

  • حرارت گاز در زمان سرخ شدن لگیمات خیلی خیلی مهم است نباید زیاد یا خیلی خیلی کم باشد بهترین درجه حرارت، حرارت متوسط گاز است تا مواد به آرامی سرخ شوند.
  • می توانید مدت زمان بیشتری خمیر سرخ شده را در شهد قرار بدهید تا بیشتر شهد را به خودش بگیرد.
    سایز شیرینی لقمه قاضی کاملا اختیاری است
  • می توانید پودر هل را از مواد اولیه خمیر حذف کنید ولی داخل شهد حتما از دانه های هل استفاده کنید تا شیرینی شما خوش عطر شود.
  • به سفتی و شلی مایه خمیر شیرینی تان توجه فراوان کنید باید شبیه ماست همزده ای باشد که برای تهیه دوغ استفاده می کنید و به جای زولبیا و بامیه می توانید برای ماه رمضان تهیه کنید.
3/5 - (9 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا