طرز تهیه رب با گوجه رنده شده؛ به همراه فوت و فن خوشرنگ شدن
یکی از چاشنیهایی که در اکثر غذاهای ایرانی یا خارجی مصرف میشود رب گوجه فرنگی است از قدیم رب گوجه فرنگی خانگی نسبت به رب گوجه فرنگی کارخانه ای طرفداران بیشتری را داشته است و خیلی از مادران معتقدند رب خانگی کیفیت و طعم بهتری را نسبت به رب گوجه فرنگی بازاری دارد. ولی از آنجایی که طرز تهیه رب خانگی کمی سخت و دشوار است خیلی از افراد برای این کار اقدام به تهیه رب کارخانهای میکنند در این مقاله قصد داریم طرز تهیه رب با گوجه رنده شده را بیاوریم تا شما هم با زحمت کمتری نسبت به روش های سنتی تر رب گوجه فرنگی خانگی را داشته باشید.
طرز تهیه رب با گوجه رنده شده:
برای تهیه رب گوجه فرنگی رنده شده میتوانیم از رنده خانگی یا از یک مخلوط کن کمک بگیریم برای تهیه رب گوجه فرنگی رنده شده به مواد اولیه زیر نیاز داریم.
مواد اولیه مورد نیاز رب با گوجه رنده شده:
روغن مایع | ۸ قاشق غذا خوری |
نمک | ۶ قاشق غذا خوری |
گوجه فرنگی | ۱۲ کیلو گرم |
ترتیب مراحل تهیه رب با گوجه رنده شده:
- مرحله اول: (آماده سازی گوجه فرنگی ها)
ابتدا گوجه فرنگیها را شسته و آنها را به خوبی خشک میکنیم برای تهیه رب گوجه فرنگی حتماً از گوجههای گوشتی استفاده کنید؛ زیرا هرچقدر گوجه فرنگی گوشتی تر باشد رب گوجه فرنگی بهتری می دهد.
- مرحله دوم: (خرد کردن گوجه فرنگی ها)
حالا گوجه فرنگی های شسته شده و خشک شده را به کمک یک چاقو ۴ قاچ میکنیم و به کمک یک صافی یا یک قاشق دانههای گوجه فرنگی را از آن جدا می کنیم.
- مرحله سوم: (استفاده از مخلوط کن)
حالا گوجه فرنگیهای خرد شده و بدون دانه را درون مخلوط کن میریزیم وابتدا با دور کند و سپس با دور تند مخلوط کن شروع به له کردن گوجهها می کنیم دقت کنید اگر دانه گوجه فرنگی ها همراه گوجهها وارد مخلوط کن شود رب گوجه فرنگی تلخ مزهای را در انتهای کار داریم.
- مرحله چهارم: (عبور از صافی)
حالا که کار مخلوط کن تمام شده است و تمام گوجه فرنگی ها به صورت له شده درآمدند آنها را از یک صافی عبور میدهیم تا آب حاصل از تفاله گوجه فرنگیها جدا شود؛ در روش قدیمی تهیه رب به کمک دست گوجه فرنگی ها را له می کردند که کار سختی بود.
- مرحله پنجم: (روی حرارت گذاشتن)
حالا آب جدا شده از تفاله گوجه فرنگیها را درون یک قابلمه مناسب میریزیم و آن را روی حرارت متوسط میگذاریم و شروع به هم زدن می کنیم تا رب گوجه فرنگی نسوزد و به آرامی غلیظ و سفت شود.
- مرحله ششم: (افزودن نمک)
در انتهای پخت حرارت را کمتر میکنیم و شروع به هم زدن رب سفت شده میکنیم و منتظر میمانیم تا تمام آب گوجه فرنگی تبخیر شود وقتی که رب گوجه فرنگی به سفتی مورد نظرمان رسید به آن نمک را اضافه می کنیم و چند دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا رب به آرامی سرد شود.
- مرحله هفتم: (روش نگهداری در یخچال)
حالا رب گوجه فرنگی که سرد شده است را درون شیشههای دردار میریزیم و روی رب هر ظرف شیشهای یک قاشق روغن مایع اضافه می ریزیم تا مانع کپک زدن رب گوجه فرنگی در یخچال شود.
- مرحله هشتم: (روش نگهداری در فریزر)
اگر بخواهیم رب گوجه فرنگی تهیه شده را درون فریزر تهیه کنیم کافیست رب را به همراه مقداری روغن مایع درون کیسههای فریزر بریزیم و آنها را درون فریزر قرار دهیم تا هم رب کپک نزند و هم ظرف شیشهای نشکند.
نکات مهم و کلیدی:
- حتماً از گوجه فرنگی های گوشتی و سالم استفاده کنید اگر گوجه فرنگی ها کپک زده باشند باعث خرابی رب گوجه فرنگی می شوند.
- حتماً دانه های گوجه فرنگی را از آن جدا کنید تا رب تلخ مزه ای را در انتها نداشته باشید.
- در ابتدای پخت و انتهای پخت حتماً آب حاصل را هم بزنید تا رب گوجه فرنگی ته نگیرد.
همچنین بخوانید: نکات مهم در تهیه رب گوجه فرنگی