آموزش تصویری دوخت دفتر جا سوزنی مخصوص خیاطی
آموزش تصویری دوخت دفتر جا سوزنی مخصوص خیاطی
دوخت دفتر جا سوزنی
از اونجا که من 5 – 10 ساعت در هفته گلدوزی و خیاطی می کنم، واقعاً احتیاج به یه دفتر جا سوزنی داشتم که بتونم اون رو با خودم این ور و اون ور ببرم.
بنابراین این دفتر جا سوزنی که می بینید رو برای خودم دوختم که واقعاً پروژه ی جالب و آسونیه و برای تازه کار ها عالیه! حتی می تونید برای درست کردنش از خورده پارچه هایی که به درد تون نمی خوره هم استفاده کنید.
وسایل مورد نیاز برای دوختن این دفتر جا سوزنی :
– 2 تیکه پارچه 8 × 5 اینچ
– 1 تیکه پارچه نمدی سفید 8 × 5 اینچ
– 2 تیکه پارچه نمدی سفید 6.5 × 4.25 اینچ
– کش قیطونی نازک به طول حدود 3 اینچ
– یه دکمه که با پارچه تون هماهنگ باشه
– چرخ خیاطی
– سوزن و نخ
– قیچی یا تخته برش مدرج / کاتر روتاری
– خط کش
– سوزن ته گرد
این پروژه برای استفاده از تیکه های کوچیک پارچه عالیه. می تونید از دو تا طرح یا رنگ برای پارچه استتفاده کنید که می تونه خیلی قشنگ بشه! حتی می تونید برای جلد دفتر پارچه های کوچیک رو به صورت چهل تیکه به هم بدوزید یا اینکه جلد دفترتون رو گلدوزی کنید. خیلی عالی میشه!
توجه داشته باشید که می تونید برای پارچه های نمدی هم از رنگ های مختلفی که خودتون دوست دارین استفاده کنید، اما من فکر کردم که سفید با همه چیز خوب به نظر می رسه و بعداً سوزن ها هم بهتر روی اون مشخص هستن.
از پارچه ی رنگی برای جلد :
2 تیکه 8 × 5 اینچ
از پارچه ی نمدی :
1 تیکه 8 × 5 اینچ
2 تیکه 6.5 × 25/4 اینچ
پارچه ی نمدی رو روی زمین پهن کنید و بعد یکی از تیکه های پارچه ی رنگی رو روی اون قرار بدین؛ طوری که روی پارچه به سمت بالا باشه.
کش قیطونی رو از وسط تا کنید و با سوزن ته گرد اون رو به قسمت وسط سمت راست پارچه وصل کنید. همونطور که توی تصویر می بینید، کش رو حلقه کنید.
بعد تیکه ی دوم پارچه ی رنگی رو به صورت برعکس روی پارچه های به هم وصل شده قرار بدین؛ طوری که روی پارچه به سمت پایین باشه. دور تا دور لبه ها رو، با سون ته گرد به هم وصل کنید. فقط گوشه ی بالا سمت راست، یه جا رو علامت بزنید که ندوزید. من برای علامت زدن این قسمت، بین دو تا از سوزن هایی که به حالت افقی به پارچه وصل کرده بودم، یه سوزن به حالت عمودی وصل کردم. بعداً از این قسمت که ندوخته میذارید بمونه، می تونید پارچه تون رو به سمت روی اون برگردونید.
یه اندازه ی 1/4 اینچ، درز باقی بذارین و از پایین جایی که علامت زده بودین، شروع به دوختن کنید و دور تا دور کار رو بدوزین تا به بالای قسمت علامت زده برسین.
فقط دوخت برگشت برای ابتدا و انتها یادتون نره!
وقتی کار دوختن به پایان رسید، همه ی سوزن های باقی مونده، از جمله اون سوزنی که برای نگه داشتن کش وصل کرده بودین رو در بیارین.
لبه های کیسه، مخصوصاً گوشه ها رو با قیچی مرتب کنید! (لبه ی قسمت ندوخته رو قیچی نکنید.) قسمت اضافی کش قیطونی رو هم ببرید. (عکس دوم این مرحله نشون میده که چطوری باید این کار رو انجام بدین. البته بگم که من از قیچی دالبری استفاده کردم، اما شما لازم نیست که حتماً از این مدل قیچی استفاده کنید.)
انگشتاتون رو داخل قسمت باز و بین دو تا پارچه کنین و او رو به سمت رو برگردونید. مواظب باشید که دست تون رو بین پارچه رنگی و پارچه نمدی قرار ندین، چون جلدتون رو اشتباه برمی گردونین و کارتون درست از آب در نمیاد.
وقتی دارین جلد رو بر می گردونین، آروم باشین! چون اگه شتابزده عمل کنین، ممکنه قسمت های دوخته رو بشکافین. وقتی جلد دفتر رو برگردوندین، با استفاده از یه خودکار یا قلاب مخصوص قلاب بافی، گوشه های جلد رو از داخل فشار بدین تا ظاهر زیبایی پیدا کنه 🙂
لبه های قسمت باز رو ببندین و کنار هم قرار بدین؛ طوری که ظاهر خوبی داشته باشه و با لبه ی قسمت های دوخته شده هم سطح باشه. بعد دور تا دور جلد رو با 1/8 اینچ فاصله از لبه ها، بدوزین.
صفحه های دفتر رو با سوزن ته گرد به وسط اون وصل کنید! مطمئن بشین که به خوبی به هر دو طرف وصل شده؛ چون پارچه ی نمدی موقع دوختن خیلی حرکت می کنه و ثابت نمی مونه.
وسط صفحه ها رو خیلی کمرنگ با یه خوکار یا مداد که قابل پاک شدن باشه علامت بزنین. علامتی که من زدم رو به سختی می تونین توی تصویر اول این مرحله ببینین.
بعد این قسمت رو بدوزین؛ دوخت برگشت ابتدا و انتها یادتون نره.
حالا دفترتون صفحه هم داره و کار تقریباً تمومه!
دفتر رو ببندین و کش رو روی جلد دفتر بیارین. بعد وسط حلقه ی کش رو روی جلد دفتر علامت بزنین.
اینجا قسمتی هست که باید دکمه رو بدوزین.
بعد دکمه رو به صورتی که نخش یه کم شل باشه، بدوزین.
حالا دفترتون رو پر از سوزن کنید و به این ترتیب سوزن ها تون رو مرتب کنید.
+++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++