مربا و شربت

طرز تهیه مربای گل محمدی تازه خانگی و خوشرنگ

در خیلی از مناطق دنیا مربا را به عنوان وعده صبحانه مصرف می کنند. در ایران انواع و اقسام مرباهای خوشمزه را داریم؛ از مربای به و بهار نارنج گرفته تا مربای گل محمدی. مرباها با آن که ظاهراً دستور راحتی دارند، ولی پر از نکات هستند. در این مقاله بر آن شدیم تا برای شما مخاطبان گرامی سایت آشپزی ها طرز تهیه مربای گل محمدی را بیاوریم.

روش تهیه مربای گل محمدی

این مربا دو نوع دستور پخت دارد یکی با گلبرگ تازه گل محمدی و دیگری با گل خشک شده محمدی و از مرباهای معروف و منطقه آذربایجان ایران به خصوص شهر تبریز است. در این مقاله به آموزش طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ های تازه پرداخته ایم.

مواد اولیه در طرز تهیه مربای گل محمدی :

گلبرگ تازه گل محمدی ۴ لیوان فشرده و آماده
آب۶ لیوان
شکر۱۲ لیوان
جوهر لیمو۱/۲ قاشق چای خوری

طرز تهیه مربای بهارنارنج بدون تلخی

روش و مراحل دستور تهیه مربا:

هنگام شروع کار باید بدانید گلبرگ های گل محمدی مناطق کویری دارای تلخی هستند و باید چندین بار در آب جوشیده شوند تا تلخی آنها گرفته شود؛ در صورتی که گلبرگ های گل محمدی مناطق کوهستانی به خصوص مناطق آذربایجان تلخ نیستند و نیازی به گرفتن تلخی آنها نیست.

زمان مورد نیاز: ۳ hours.

  1. جوشاندن چند بار گلبرگ گل محمدی

    اگر گلبرگ های گل محمدی را خریداری کردید و نمی دانید تلخی دارند یا نه؟ بهتر است بعد از شستن چند تا از گلبرگ ها را به صورت خام بجوید اگر تلخی احساس کردید آنها را درون قابلمه ای مناسبی بریزید و رویشان را با آب بپوشانید و چند بار بجوشانید تا تلخی آنها گرفته شود. ولی اگر تلخی نداشتند نیازی به جوشیدن نیست.

  2. آماده سازی اولیه گلبرگ ها

    بعد از آن که از تلخ نبودن گلبرگ های گل محمدی مطمئن شدیم، آنها را با آب دوباره می شوییم و روی پارچه ای مناسب برای خشک شدن پهن می کنیم تا آب اضافی توسط پارچه گرفته شود.

  3. آماده سازی نهایی گلبرگ

    از گلبرگها هم می توانیم به صورت درسته و هم به صورت خرد شده در این مربا استفاده کنیم؛ اگر تمایل دارید گلبرگ ها سالم باشند قبل از کامل خشک شدن آنها، فقط با قیچی قسمت انتهایی و سفید رنگ گلبرگ ها را جدا می کنیم؛ ولی اگر دوست دارید خرد شوند با قیچی این کار را انجام می دهیم.

  4. مخلوط کردن آب و جوهر لیمو

    وقتی گلبرگ های گل محمدی آماده شدند، درون یک قابلمه مناسب آب می ریزیم و آن را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کم، کم شروع به جوشیدن کند. همین که آب شروع به جوشیدن کرد، جوهر لیمو را به آب در حال جوش اضافه می کنیم؛ البته بهتر است از جوهر لیمو به جای آبلیمو استفاده کنیم؛ چون هم رنگ خوبی را به مربای ما می دهد و هم این که جلوی شکرک زدن مربا را می گیرد. وقتی که جوهر لیمو را اضافه کردیم با قاشق به خوبی هم می زنیم تا مخلوط یکنواختی بدست آید.

  5. افزودن شکر به قابلمه

    وقتی که به مخلوط یکنواخت رسیدیم نوبت اضافه کردن شکر به قابلمه است؛ همچنان حرارت را متوسط می گذاریم تا دانه های شکر کاملاً در آب حل شود و شیره ای شفاف پدیدار شود و شروع به جوشیدن کند.

  6. به قوام رساندن مربا

    همین که مربا شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم می کنیم و اجازه می دهیم به قوام برسد؛ اگر احتمالاً این شیره در حال جوشیدن به دیوارهای قابلمه پاشید، با کمک قلموی آشپزی که آغشته به آبلیمو است؛ دیوارهای قابلمه را پاک می کنیم، چون همین ذرات، باعث شکرک زدن مربا می شود.

  7. افزودن گلبرگ ها

    با همین حرارت کم حدود دو تا سه دقیقه به گلبرگ ها اجازه می دهیم تا بجوشند و از حجم گلبرگ ها کم شود؛ وقتی از حجم گلبرگ ها کم شد حرارت را خاموش می کنیم و یک لیوان آب جوش به گلبرگ ها اضافه می کنیم؛ حالا مواد را درون یک تابه می ریزیم و درب تابه را می گذاریم تا عطر گلبرگها در بیاد

  8. تست قوام شیره

    با دو تا راه حل می توانیم نتیجه بگیریم آیا شیره به قوام مورد نظرمان رسیده است یا خیر؟
    راهکار اول آن است که کمی شیره را بین دو انگشتمان تست کنیم اگر چسبندگی خوبی داشت شیره به قوام آمده است؛ و راهکار دوم آن است که کمی از شیره را درون نعلبکی بریزیم و درون یخچال قرار دهیم تا سرد شود، بعد از برداشتن نعلبکی از یخچال و مایل کردن نعلبکی شیره به کندی حرکت می کند که نشانگر قوام خوب شیره است؛ حتماً یادمان باشد که شیره قوام زیادی نداشته باشد، چون باعث شکرک زدن مربا می شود.

  9. افزودن گلبرگ ها به شیره قوام یافته

    حالا که شیره به قوام مورد نظرمان رسیده است باید گلبرگهای که درون تابه هستند را به شیره اضافه کنیم؛ و حدود ۸-۵ دقیقه روی حرارت بماند؛ بیشتر از این از گلبرگ ها درون شیره روی حرارت باشند باعث تلخی مربا می شود. بعد از سپری شدن زمان ذکر شده حرارت را خاموش می کنیم و درب قابلمه را به همراه دم کنی روی قابلمه می گذاریم.

  10. شوک حرارتی

    ظرف مناسبی را با آب و یخ پر می کنیم و بعد از گذاشتن دم کنی روی در قابلمه، قابلمه را بلافاصله درون این ظرف قرار می دهیم تا شوکی حرارتی به مربا وارد شود؛ حدود پنج دقیقه قابلمه مربا را درون ظرف آب و یخ می گذاریم بماند و بعد از آن بیرون می آوریم؛ در این مدت باید در قابلمه و دم کنی روی قابلمه باشند.

  11. بسته بندی نهایی

    علت استفاده از دم کنی این است که دم کنی باعث حفظ عطر مربا می شود و از عرق کردن و ریختن آب درون مربا جلوگیری می کند؛ در ضمن شوک حرارتی باعث خوشرنگ تر شدن مربا می شود؛ بعد از سرد شدن مربا، مربا را درون شیشه می ریزیم و درون یخچال از آن نگهداری می کنیم.

نکات مهم و کلیدی:

  • برای خوش رنگ تر شدن مربا می توانید از قابلمه مسی استفاده کنید.
  • می توانید از هل و گلاب برای خوش عطر و خوشرنگ کردن مربا استفاده کنید.
  • می توانید آن را با گردو سرو کنید.
به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا