طرز تهیه مربای بهارنارنج بدون تلخی
از آنجای که غذاهای طبع گرم خیلی برای بدن مفید هستند؛ و اغلب ما ایرانیان وعده صبحانه را با مربا شروع می کنیم؛در این مقاله بر آن شدیم تا برای شما مخاطبان گرامی سایت آشپزی ها طرز تهیه مربای بهارنارنج را بیاوریم؛ امیدواریم با یاد گیری طرز تهیه مربای بهار نارنج مربای با طبع گرم برای عزیزانتان فراهم کنید.
روش تهیه مربای بهار نارنج:
بهار نارنج بر خلاف میوه نارنج که طبعی سرد دارد، دارای طبعی گرم است و از نظر طب سنتی آرام بخش موثری بشمار می رود؛ از این رو طرفداران زیادی دارد و برخی از کد بانوان ایرانی اقدام به تهیه مربای بهار نارنج می کنند که مربایی خیلی خوشمزه به حساب می آید.
مواد لازم در طرز تهیه مربای بهارنارنج بدون تلخی
گل بهار نارنج | ۲ کیلو گرم |
شکر | ۲ کیلو گرم |
آب | ۶ پیمانه |
آبلیمو ترش | ۴ قاشق سوپخوری |
روش و مراحل پخت مربای بهار نارنج خوشمزه:
با مقدار مواد اولیه ذکر شده می توانیم حدود دو شیشه بزرگ مربا درست کنیم؛ خیلی از افراد از این مربا به عنوان یک عصرانه هم استفاده می کنند. برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید تمام مراحل و نکات ذکر شده با دقت رعایت کنیم.
دستور پخت کیک بهار نارنج و پرتقال
زمان مورد نیاز: 2 ساعت
- اضافه کردن بهار نارنج به آب آهک
برای شروع کار باید تلخی بهار نارنج را بگیریم؛ برای این کار در کاسه ای بزرگ آب و کمی آهک خوراکی اضافه می کنیم و با قاشقی آنها را هم می زنیم. آهک در آب ته نشین می شود. حالا بهار نارنج را به آب آهک اضافه می کنیم و به مدت یک روز تمام اجازه می دهیم تا بهار نارنج ها خیس بخورند؛ در این مدت بهار نارنج ها ترد می شود و آهک اجازه نمی دهد بهار نارنج تغییر شکل بدهد.
- گرفتن تلخی اولیه بهار نارنج
در یک قابلمه مناسب به اندازه کافی آب می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا آب کم کم شروع به جوشیدن کند؛ تا آب بجوشد بهار نارنج را از صافی عبور می دهیم و گلبرگ ها را با صافی به آب در حال جوشیدن اضافه می کنیم؛ و اجازه می دهیم چند بار با آب بجوشند. برای راحتی می توانیم از دو قابلمه و یک صافی استفاده کنیم و مدام بهار نارنج را از قابلمه اول به قابلمه دوم منتقل کنیم؛ در نهایت پس از جوشیدن بهار نارنج ها را آبکشی می کنیم و با آب سرد آب کشی می کنیم و درون آب سرد می ریزیم.
- گرفتن تلخی نهایی بهار نارنج
اجازه می دهیم به مدت یکروز بهار نارنج درون آب سرد بماند؛ تا دیگر تلخی درون بهار نارنج نماند. البته توصیه می کنیم در این مدت زمان هم چند بار آب سرد را عوض کنید تا تلخی درون گلبرگ های بهار نارنج نماند.
- اضافه کردن شکر و بهار نارنج
وقتی که تلخی گلبرگها را گرفتیم درون قابلمه مناسبی مقدار آب می ریزیم و قابلمه را روی حرارت می گذاریم؛ بعد از حدود دو دقیقه شکر را به قابلمه اضافه می کنیم و با قاشق شروع به هم زدن آنها می کنیم و در ادامه بهار نارنج را اضافه می کنیم.
- تست پخته بودن یا نپخته بودن مربا
حرارت را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم تا بهار نارنج در شربت بجوشد و مربا کمی غلیظ شود. در انتها آبلیمو ترش را اضافه می کنیم تا مربا شکرک نزند، در ادامه با قاشق مقداری مربا بر می داریم اگر قاشق را متمایل کردید و مربا به راحتی حرکت کرد مربا به سفتی مطلوب نرسیده است؛ البته با چشیدن طعم مربا هم می توانیم نتیجه گیری کنیم که مربا پخته است یا نه.
- خنک کردن و بسته بندی مربا
وقتی مربا پخته شد در دمای آشپزخانه اجازه می دهیم تا مربا خنک شود، سپس درون ظروف شیشه ای مورد نظرمان می ریزیم؛ و در یخچال نگهداری کنیم.
نکات مهم و کلیدی:
- استفاده از آب آهک باعث ترد شدن مربا می شود؛ می توانید از آن استفاده نکنید.
- حتماً موقع آب کشی نهایی بهار نارنج از آب سرد استفاده کنید.
- از آب نارنج هم می توانیم به جای آبلیمو ترش استفاده کنیم.