طرز تهیه ماشله شیرازی؛ آش خوشمزه و مقوی ارزان
در تمام دنیا غذاهای سنتی جایگاه ویژهای را دارند در ایران هم غذاهای سنتی هر منطقه جایگاه خاص و ویژهای را برای مردم آن منطقه دارند و خیلی از افراد دوست دارند آن غذا را برای دوستان و آشنایان خودشان بپزند شاید باورش کمی سخت باشد یکی از غذاهای سنتی که در اکثر مناطق ایران پخته میشود انواع آش ها هستند؛ امروز بر آن شدیم تا برای شما همراهان آشپزی ها طرز تهیه ماشله شیرازی که به آن شله ماش هم گفته می شود را بیاوریم.
دستور پخت ماشله شیرازی خوشمزه
خاستگاه این غذا برای شیراز و شهرستان های اطراف شیراز می باشد و همان طوری که از نام این غذا پیداست ماش یکی از مواد اولیه مورد نیاز این آش خوشمزه است.
مواد اولیه مورد نیاز ماشله شیرازی
ماش | ۶ پیمانه |
برنج نیم دانه | ۲ پیمانه |
پیاز متوسط خرد شده | ۲ عدد |
سیر خرد شده | ۱۰حبه بزرگ |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
این مقدار مواد اولیه برای ۸ نفر کافیست می توانید برای تعداد افراد بیشتر یا کمتر با تناسب بندی مواد را انتخاب کنید.
ترتیب مراحل طرز تهیه ماشله شیرازی:
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 15 دقیقه
- مرحله اول: (خیس کردن و پختن ماش)
بعد از پاک کردن ماش آن را حدود دو ساعت در آب خیس میکنیم؛ در ادامه کار برنج را پاک می کنیم. حالا که بعد از دو ساعت از خیس کردن ماش میگذرد آب ماش را خالی میکنیم و به میزان دو برابر ماش مصرفی آب درون یک قابلمه مناسب میریزیم و ماش خیس خورده را درون قابلمه می ریزم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا ماش خیس خورده به آرامی شروع به پختن کند.
- مرحله دوم: (پخت کامل ماش)
بعد از آنکه ماش درون آب شروع به جوشیدن کرد شعله را کم میکنیم و اجازه میدهیم تا حدود یک ساعت و نیم ماش با کاملاً مغز پخت شود.
- مرحله سوم: (شستن و پختن برنج همراه ماش)
تا ماشها در حال پخته شدن هستند برنج تمیز شده را می شوریم و بعد آن را درون قابلمه می ریزیم واجازه می دهیم ماش و برنج با هم بپزند و له شوند.
- مرحله چهارم: (هم زدن مواد با هم)
هنگامی که برنج به صورت شفته درآمد شروع به هم زدن مواد درون قابلمه میکنیم تا به ترکیب یکدست و غلیظی از ماش و برنج برسیم.
- مرحله پنجم: (درست کردن پیاز داغ و سیر داغ)
در ادامه کار در تابه مناسبی پیاز و سیر خرد شده را به همراه مقداری روغن تفت میدهیم تا پیازها سبک و طلایی رنگ شوند و عطر سیر بلند شود وقتی که پیازها سبک و طلایی رنگ شدند به آنها مقدار مناسبی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه می کنیم و مجدداً شروع به تفت دادن می کنیم تا پیاز داغ و سیر داغ ماشله شیرازی آماده شوند.
- مرحله ششم: (سرو نهایی)
حالا در ظرف مناسبی برای سرو نهایی ماشله آماده شده را می ریزیم و روی آن را با پیاز داغ و سیر داغ آماده شده تزئین می کنیم.
نکات مهم و کلیدی در طرز تهیه ماشله شیرازی
- می توانید در صورت تمایل پوسته های ماش که از آن جدا شدند را از قابلمه خارج کنید تا آش خوش رنگ تری را موقع سرو داشته باشید.
- این آش برای شام یا افطار مناسب تر از وعده ناهار می باشد.
- هر چه ماش و برنج بیشتر پخته شوند و موقع سرو نهایی آش غلیظ تر شده باشد طعم بهتری دارد.
- این آش در استان اصفهان هم پخته می شود و به آن آش شله ماش می گویند.
همچنین ببینید: دستور پخت قنبر پلو شیرازی