غذا با اسفناج

طرز تهیه سالاد اسفناج و سرکه ی تند و خواص آن

طرز تهیه سالاد اسفناج و سرکه ی تند و خواص آن

Mode - Preparation - salad - spinach - and - Vinegar - Spicy - and - properties - it (1)

بیشتر مردم از اینکه از سالاد سبزیجات مختلف رو در برنامه غذاییشون به خصوص در مهمهانی ها، جا بدن، میشه گفت خجالت می کشند. چراکه معمولا این سالادها رو بدون طمع و مزه خوبی چشیده اند و به نوعی از چشمشون افتاده. اما سالادی که امروز می خوام نشونتون بدم، مقداری گوشت سرخ شده و ترد داره، به علاوه سرکه تند و خوشمزه که خیلی هم اشتهاآوره. من همیشه عاشق درست کردن سالادهای مختلف هستم، چون شما می تونید در انتخاب مواد مختلف کاملا آزادی داشته و هر چیزی رو که دوست دارید در سالادتون استفاده کنید. کافی است تا سس مناسبی هم برای مواد انتخاب کنید، دیگه همه چیز تکملیه

این سالاد با این مقدار مواد برای 4 نفر تهیه شده، حدود نیم ساعت هم طول می کشه تا درست شه:

مواد لازم:

¼ فنجان سرکه سیب،

1/3 فنجان سس گوجه فرنگی (سس کچاب

½ فنجان شکر رژیمی،

2 قاشق غذاخوری سس مخصوص سبزیجات،

¾ فنجان پیاز سفید و درشت خورد شده،

8/1 قاشق غذاخوری نمک،

½ فنجان روغن سالاد،

1 بسته برگ اسفناج تازه،

8 تکه گوشت گوشفند وسرخ شده (برای هر نفر 2 تکه، میتونید به جای اون از گوشتهای دیگه مثل سوسیس یا همبرگر هم استفاده کنید)،

مقداری آب بلوط و 1 بسته گوجه گیلاسی.

داخل غذاساز یا مخلوط کن، سرکه سفید، سس کچاب، شکر رژیمی، سس سبزیجات، پیاز سفید و نمک رو ریخته، خوب بهم میزنیم تا یک سس یکدست و خوب درست شود. مادامی که سس داره درست میشه، روی سالادتون روغن بریزید. گوشت ها را بپزید (یا سرخ کنید)، تکه تکه کنید و روشون رو با آب بلوط بپوشونید تا طمع خاصی به خودشون بگیرند. می تونید از هر ماده ای دیگه ای هم می خواهید استفاده کنید. حالا داخل یک بشقاب زیبا اول سالاد رو بریزید بعد روشو با گوجه گیلاسی، تکه های گوشت و آب بلوط بپوشونید، بعد هم 2 قاشق غذاخوری از این سسی که درست کردید رو بریزید و خیلی هم سرو کنید. می تونید از یک تخم مرغ آب پز هم در کنار این سالاد استفاده کنید، یا کمی هویج بریزید که رنگ زیباتری هم پیدا کرده باشه.

Mode - Preparation - salad - spinach - and - Vinegar - Spicy - and - properties - it (2)

خواص اسفناج

 

Mode - Preparation - salad - spinach - and - Vinegar - Spicy - and - properties - it (3)

امروزه مردم بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه کشورهای آسیایی و اروپایی از اسفناج نه تنها برای عطر و طعم دلنشین‌اش بلکه به خاطر خواص غذایی و درمانی که دارد در وعده‌های غذایی خود به‌ویژه غذای کودکان و نوجوانانشان استفاده می‌کنند.

دکتر رضا حشمت، درمانگر طب سنتی چین برخی از خواص درمانی اسفناج را از دیدگاه طب سنتی چین با ما درمیان می‌گذارد.

۳ بار در هفته اسفناج بخورید

 

از دیدگاه طب سنتی چین، اسفناج گیاهی است که طبیعتی خنک و ملین دارد بنابراین مصرف آن در افرادی که دچار اختلال در عملکرد دستگاه گوارش هستند یا با کندی حرکت روده‌ها مواجهند بسیار ضروری است، زیرا این سبزی مغذی می‌تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به‌ویژه در افراد می‌انسال و کهنسال باشد. علاوه‌بر این اسفناج توسط درمانگران طب سنتی چین به‌عنوان یک غذای دارویی در درمان بیماران مبتلا به دیابت و افرادی که دچار خستگی، ضعف و سرگیجه هستند، تجویز می‌شود.

اسفناج مرهم بیماری‌های گوارشی

 

اسفناج یکی از بهترین غذاهای دارویی برای افرادی است که دچار کم‌خونی هستند.

درمانگران چینی اسفناج را بهترین مرهم برای بیمارانی می‌دانند که کم‌خونی آن‌ها ناشی از خونریزی‌های گوارشی است. به‌عنوان مثال افراد مبتلا به هموروئید یا بواسیر یا افرادی که مبتلا به خونریزی معده یا زخم‌های معده هستند می‌توانند اسفناج در سبدغذایی خود قرار دهند. مصرف این سبزی به تنهایی یا در کنار موادغذایی دیگر می‌تواند تاثیر زیادی در خون‌سازی و جبران کم‌خونی ناشی از خونریزی‌های گوارشی داشته باشد.

چگونه خواص اسفناج را حفظ کنیم

 

برای حفظ خواص و مواد مفیدی که در اسفناج وجود دارد هرگز آن را آب‌پز نکنید. قرار دادن این سبزی هنگام شست‌وشو درون آب یا پختن آن به وسیله آب، موجب از بین رفتن خواص مفید و ویتامین‌های آن می‌شود. بهترین راه‌حل آن است که اسفناج را تفت دهید. می‌توانید برای این کار از مقدار بسیار اندکی روغن استفاده کنید. ترکیب اسفناج با انواع گوشت‌های قرمز در وعده غذایی بهترین و مفید‌ترین ترکیب‌هاست زیرا خواص مفید اسفناج در کنار گوشت قرمز بهتر جذب بدن می‌شود.

Mode - Preparation - salad - spinach - and - Vinegar - Spicy - and - properties - it (4)

 

در چه شرایطی اسفناج نخوریم

 

گاهی پیش می‌آید، بدنمان در شرایطی قرار دارد که مصرف برخی از میوه‌ها و سبزی‌های تازه نیز ممکن است برای آن مضر باشد. اسفناج نیز از این امر مستثنا نیست. زمان‌هایی پیش می‌آید که باید از مصرف این گیاه مفید و شفابخش پرهیز کرد.

افراد مبتلا به اسهال نباید اسفناج مصرف کنند زیرا اسفناج به‌دلیل خاصیت ملین بودنش موجب تشدید اسهال می‌شود.

زیاده‌روی در مصرف اسفناج موجب بروز آکنه در برخی از افراد می‌شود. بنابراین همواره باید نه تنها در مصرف اسفناج بلکه در مصرف هر ماده غذایی تعادل را درنظر داشت.

نکات طلایی درباره اسفناج

 

با دانستن این نکات بهتر می‌توانید از ارزش‌های غذایی اسفناج و تاثیر آن در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف بهره‌مند شوید.

درمانگران طب سنتی اسفناج را مفید‌ترین سبزی برای درمان بیماری‌های کبد و معده می‌شناسند و آن را به بیمارانشان تجویز می‌کنند.

خوردن اسفناج به تنهایی یا تهیه سالاد با کمک برگ‌های سبز آن در درمان یبوست و کندی عملکرد روده‌ها موثر است.

اسفناج موجب تقویت چشم و افزایش قوه بینایی در افراد می‌شود، بنابراین مصرف آن در دوران نوجوانی و می‌انسالی بسیار توصیه می‌شود.

+++++++++++++++++

+++++++++++++++++

+++++++++++++++++

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا